Pages

Tuesday, 2 October 2012

new life !

sorry sbb dah lama x update. lama sgt2. bukan xnk tp ada sje halangan.
hehe..
skrang sy sdg melalui banyak fasa dalam hidup, sejak dr sy stop berblogging maka bermulanya mcm2 hal y sy alami. sy mengambil satu keputusan y sgt berat dlm hidup. y membawa sy kpd satu dunia y lain. 
sy berjaya menamatkan pengajian sy dengan penuh kebanggaan pd April 2011 ditambah pula dengan memikul harapan dr kedua org tua sy utk melihat sy menyambung pelajaran ke peringkat y lebih tggi.

tp bukn niat di hati sy utk menghampakan mereka bila sy membuat keputusan ini. sy telah membuat keputusan utk berhijrah keluar dr kampung. bukn bermakna sy lupa asal usul, tp sy percaya perancangan ALLAH lebih baik dr segalanya. sy tinggalkan kg halaman dan menetap di Kuala Lumpur. tp sy tetap bersyukur kerana sebelum ini sy blajar d KL, so, keasingan itu x terlalu dirasai. Sy bertuah krn ditawarkan utk terus bkerja di tmpt sy praktikal. Namun, bersendirian di KL pd usia seawal 21 mmg x pernah dibayangkan. 

pengalaman mencari rumah sewa bersindirian di KL, bekerja, dikelilingi org y lebih tua (dewasa) di tmpat krja, berhadapan dengan pelanggan y berbagai kerenah, dan mcm2 lg benar2 membawa sy ke satu dunia baru. benar2 mengajar sy menjadi lebih dewasa. pengalaman y sgt2 sy hargai hanya kerana sy berdepan dengannya saat usia baru mencecah 21.tp ada org y bnyak membntu....*nnt cerita k. :)

oke, i think i better stop now because i strt to become emosional now. sedih tau ble kenang2 balik. hehe.
wll be continue in next entry.hehehe... promise !


Sunday, 8 April 2012

New Hot Items 6 (COTTON VILLA) cont..

salam and hello :)

oke..disebabkan tenet buat hal semalam, sy x dapat nak upload koleksi COTTON VILLA sepenuhnya. so, hr ni saya upload semula koleksi yang ada sambungan dari entry yang ini New Hot Items 6


Sehijau Selasih (TGV43)
Length :2m+2m
Colour :Bunga2 halus di atas latar putih. dipadankan dengan polka dot hijau.

tampil sungguh ayu dengan persalinan baju kurung dari corak ini.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Seri Dewi Senja (TGV44)
Length :4m
Colour :Bunga merah menjalar dengan latar gelap.

jadikan ia kurung pahang dan sulam dengan sedikit manik untuk seri.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.




Spider Web (TGV45)
Length :4m
Colour :corak seperti sarang labah2 di atas latar gelap.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.




Sweet Sour (TGV46)
Length :2m+2m
Colour :Bunga2 ceria dipadankan dengan polka dot pink.

sesuai untuk remaja

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

as usual..kalau berminat sila hubungi:

nor  : 013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)

New Hot Items 6 COTTON VILLA


salam dan hello readers :)

Alhamdulillah atas sambutan yang menggalakkan untuk item cotton villa y lepas. oleh sebab itu, kita ada new stok untuk korang semua layaannn...hehe. oke, kami mntk maaf sangat2 untuk siapa2 y order tp stok dh habis tu. :(

kitorang akan cuba penuhi permintaan korang dengan sebaik mungkin. tp kalau dr supplier pun dh habis stok mmg kita mntk maaf sgt2.

so, ini stok baru y kita ada. :)


Bunga Batik (TGV30)
Length :4m
Colour :corak abstrak batik dengan latar warna biru.

sangat elegan untuk ke pejabat

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Bunga Bertangkai (TGV31)
Length :4m
Colour :corakbunga matahari pink kecil dengan latar warna putih.

menampakkan si pemakai lebih comel dan ayu.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Bunga Liar di Taman (TGV32)
Length :4m
Colour :bunga2 kecil menjalar dengan latar warna putih

jadikan baju kurung dengan sedikit jahitan manik untuk menaikkan seri

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Bunga Pelangi (TGV33)
Length :4m
Colour :taburan bunga-bunga kecil dengan kaki jalur di bawah kain.

sangat sesuai untuk kanak2 dan remaja

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Grey Scale (TGV35)
Length :4m
Colour :corak tompokan warna ungu hitam dan kelabu di atas latar putih

tampil berbeza dengan corak yang lebih moden berbanding polka dot

cantikkan dengan gabungan tudung plain

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Jalur Pelangi (TGV36)
Length :4m
Colour :gabungan beberapa warna sebagai latar dan dihiasi dengan polka dot perak.

tampil berani dengan gaya pelbagai warna.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Kilauan Jambangan (TGV37)
Japanese Cotton. 
Length :4m
Colour :jambangan bunga dengan golden line yang menyerlahkan kelainan.

tampil berbeza dengan kain ala2 fabrik kimono dengan kilauan emas di corak2 tertentu. 

Price : RM120 
Returning Customer : RM110
Harga berlainan kerana ia bukan English Cotton ye.
Price include postage fee.





Kilauan Kekwa (TGV38)
Japanese Cotton
Length :4m
Colour :bunga kekwa yang mekar dihiasi dengan jalur emas menampakkan sisi elegan.

jalur emas/kilat yang menghiasi kelopak bunga menampilkan si pemakai lebih yakin dan elegan.

Price : RM120
Returning Customer : RM110
Harga berlainan kerana material bukan jenis English Cotton ttp Japanese Cotton.
Price include postage fee.



Kilauan Mekar (TGV39)
Japanese Cotton
Length :4m
Colour :Bunga yang mekar diatas latar biru gelap. dihiasi dengan golden line di kelopak bunga.

tampil lebih classy dengan kilauan golden.

Price : RM120
Returning Customer : RM110
Harga adalah berbeza kerana material kain adalah jenis Japanese Cotton.
Price include postage fee.




Mickey Stripe (TGV40)
Length :2m+2m
Colour :cetakan mickey di atas latar putih dengan kain jalur warna-warni

jadikan kurung moden untuk tampak lebih comel.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Floral Pink (TGV41)
Length :4m
Colour :cetakan bunga yang serupa di atas latar pink terang

tampak tradisional jika dijadikan baju kurung

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.




Seri Dewi Malam (TGV42)
Length :4m
Colour :Bunga menjalar di atas latar biru gelap

Jadi kan kurung pahang dan dipadankan dengan manik biru.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



kalau anda berminat sila hubungi :
nor  : 013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)



Friday, 6 April 2012

New Hot Items 5 (COTTON VILLA)

salam and hello. :)

Dalam post yang lepas, sy ada post tentang item baru iaitu cotton...Alhamdulillah..sambutan yang sangat2 di luar jangkaan. kami menerima lebih banyak tempahan untuk produk kain cotton kami. 

di sini kami ada second collection pula. sy mintak maaf sebab lambat update di blog ni. Tp kami akan sentiasa update perkembngan di facebook kami. semua koleksi yang terbaru akan diupload didalam facebook ini.

ini merupakan koleksi kedua COTTON VILLA. ia datang dengan warna2 yang lebih menarik dan ceria. :)

Mawar Polka (TGV 20)
Length :2m + 2m
Colour :jalur pink halus yang dihiasi dengan bunga kecil, dipadankan dengan polka dot berlatar pink

Turn this into a simple baju kurung to become more sweet. 

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Mekar Sejambak (TGV 21)
Length :2m + 2m
Colour :bunga pink diatas latar putih dipadankan dengan kain kotak2.


Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


leopard (TGV 22)
Length :4m
Colour :corak absrak denag warna biru. (available color green and grey)

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Aladdin (TGV 23)
Length :4m
Colour :corak abstrak dengan latar hitam. (available color brick color)

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Ceria Jingga (TGV 24)
Length :2m + 2m
Colour :bunga-bunga jingga berlatarkan krim color dipadankan dengan kain kotak.

akan menampakkan si pemakai ceria dan lebih muda

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Amoeba (TGV 25)
Length :2m + 2m
Colour :bunga-bunga ceria dengan warna-warna yang menyerlah.

akan menampakkan si pemakai ceria dan lebih muda

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT : BUT CAN REPEAT ORDER
Mawar Selasih (TGV 26)
Length :2m + 2m
Colour :bunga-bunga menarik di atas latar krim dipadankan dengan kain pink polka terang.

sesuai untuk dibuat kurung moden.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT : BUT CAN REPEAT ORDER
Virus berangkai (TGV 27)
Length :2m + 2m
Colour :gabungan warna purple terang dan krim

sesuai untuk dibuat kurung yang akan menampakkan kulit pemakai lebih cerah.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT 
Mawar di Taman (TGV 28)
Length :4m
Colour :sentuhan moden dengan jambak bunga di atas kain belang.

menampakkan badan pemakai lebih lampai

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT : BUT CAN REPEAT ORDER
Polka Dot Berkaki (TGV 29)
Length :4m
Colour :sentuhan klasik ke atas corak evergreen polka dot dengan meletakkan kaki di bawah kain..

menampakkan pemakai sangat comel. 

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


kalau anda berminat sila hubungi :
nor  : 013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)

Tuesday, 3 April 2012

New Hot Items 4 (COTTON VILLA)

salam and hello. :)

i dah lama jugak x update blog ni.hari ni i update untuk our new hot item. kain pasang jenis cotton yang kami ada. :) memang sangat2 mendapat sambutan.

English Cotton kan sekarang memang tengah trendy. dengan warna-warnanya yang ceria and corak-corak nya yang sangat menarik..bila pakai pun rasa sejuk je kan? sekali pakai, rasa xnak tukar kain lain. sangat-sangat selesa. :) Memang ramai yang suka pakai baju dari kain cotton ni sebab sesuai untuk semua event. nampak sweet sangat. lagi2 bila pakai yang corak polka dot.sebenarnya, bukan kita yang dewasa ni je yang sesuai pakai coton. i tengok, ada jugak yang buat dress untuk kanak2. cute je..:) mcm ni dress dia.

 
thanks manjakuhappy.com. i google, :)



oke, itu untuk kalau yang beli baju dress kanak2 lah..boleh lah ke blog ini..
tapi sekarang, i nak promote untuk kain cotton yang kami ada.

SOLD OUT

1. Snow Autumn (TGV 09)
Length :2m + 2m
Colour : Floral prints on brick base/nice brown shade fabric paired with cream polka on brick base/nice brown shade

Turn this into a simple baju kurung. Bead it with pendant crumble design @ neckline, and bracelet design @ sleeves.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



2. Code : Illusion (TGV10)
Length : 4m
Colour : Checkered prints in warm based colour on a pearl white fabric

Look effortlessly chic in this print.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee

SOLD OUT
3. Code : Sakura (TGV11)
Length :4m
Colour : Floral prints on white fabric

classic print for kurung!

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


4. Code : 3 Dimension (TGV12)
Length :4m
Colour : Modern prints in brick base colour

Turn this into a simple baju kurung. Bead it with pendant crumble design @ neckline, and bracelet design @ sleeves.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


5. Code : Bulat Kecil (TGV13)
Length :4m
Colour : Cream polka on mauve shade

Polka is the new ever green. Supernice for simple baju kurung, beaded on sleeve.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


SOLD OUT
6. Code : Mercury (TGV14)
Length :4m
Colour : the bulat-bulat prints is in the shade of khakis and blue on black fabric

Great for office wear.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


7. Code : Kembang Setaman (TGV15)
Length :2m + 2m
Colour : Floral prints on black fabric paired with black mini polka on almost yellow fabric

Sweet for kurung.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.
 


8. Code : Floral (TGV16)
Length :4m
Colour : Almost silver roses on dark grey prints.

simple baju kurung for kenduri.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price einclude postage fee.


SOLD OUT
9. Code : Pink Polka (TGV17)
Length : 2m + 2m
Colour : Bigger polka in cream on mauve paired with smaller polka in mauve on cream

Polka Dots ni macam English Roses. Tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas. Evergreen design yang diberi suntikan (cheewah) baru dengan menggunakan positif negatif design in different size.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT

10. Code : Rolling (TGV18)
Length : 4m
Colour : Khakis based with black modern prints

Infuse modern touch in traditional wear.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



11. Code : Spring (TGV19)
Length :4m
Colour : Abstract floral print in nice warm shade on cream/almost khakis background

Looks so elegant.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price exclude postage fee



kalau anda berminat sila hubungi :
nor :013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)












Wednesday, 28 March 2012

New Hot Items 3

salam and hello pembaca yang budiman.:)

oke, rasa macam dah lama sangat TGV tak update blog. hehe.

hari TGV nak kenalkan satu produk yang sangat2 menarik. Produk ini diimport khas dari China.
Ia sangat sesuai untuk menajamkan minda dan mengasah kreativiti kanak-kanak seawal usia 6 tahun.

sebagai testimoni, TGV ada menawarkan produk ini kepada sebuah sekolah sebagai alat bantu mengajar. apa yang menariknya, dari hanya satu set yang ditawarkan sebgai testimoni, TGV telah menerima banyak tempahan dari sekolah tersebut  kerana ia sangat senang digunakan dan pelajar-pelajar sangat suka dengan barangan ini.

pada 26/3 yang lalu, produk ini yang dilabelkan di bawah Bestari Pro. Facebook Bestari Pro. telah join satu exhibition dekat UPM. sambutan terhadap produk ini sangat-sangatlah menggalakkan. :)

kenapa TGV letakkan produk Bestari Pro ini dekat blog ni? sebab bila TGV tengok produk ni, TGV rasa ia sangat2 sesuai untuk dijadikan hadiah kepada kanak2. TGV ulang., sangat-sangat sesuai hokkeyyy..nah amek kau ! punya lah nak buat ayat penegasan. hehe.

lagi satu yang buat TGV tertarik dengan produk dari Bestari Pro ni..sebab produk mereka ni lebih murah dari LEGO. ya ! produk dari Bestari Pro ni sama macam lego okeyy...alah..lego yang budak-budak suka duk join2 and jadikan dia bentuk macam2 tu..haaa...macam ni laha ghupenya produk Bestari Pro ni.

ada 6 design untuk satu set
macam ni lah ghupenya bila dalam set.
oke..ini brosur dia.

TGV tau yang korang nak tengok ghupe produk tu dari dekat kan? sebab gambar yang ada kat atas ni macam malu-malu je nak tunjuk ghupe dia. so, ini gambar bagi setiap satu produk dia.
satu lagi hal yang sangat menarik, Bestari Pro ni.ada tawarkan kepada orang ramai untuk jadi ejen pemasaran diorg. cuba korang jenguk dekat FB Bestari Pro

yang ini paling ramai bebudak suka. comel kan? :))

yeay...dah tengok semua gambar? macam biasalah. kalau berminat, anda boleh buat tempahan di sini.
produk ini sangat-sangat berkualiti.

KOD ITEM = TGV 08
6 IN 1 WITH BOX.. RM 45 ONLY! (EXCLUDE POSTAGE)

harga boleh dirunding jika pembelian adalah melebihi satu item.
 
nama:
alamat:
contact nom:
kod item:
kuantiti:
attachkan gambar salinan resit / slip bank sebagai tanda pembayaran ke

thegiftvilla@gmail.com

harga item adalah tidak termasuk postage.
postage =    RM7 (Semenanjung, Sabah & Sarawak) promosi!!
sila bank in kan ke akaun
MAYBANK 
MUHAMMAD FIRDAUS BIN SARI
162263343683

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com atau bestaripro@gmail.com
atau hubungi 017 2587084 - Firdaus
terima kasih :)

maaf sebab entry ini agak panjang daripada biasa. :)


Saturday, 24 March 2012

New Hot Items 2

salam and hello readers.

hari ini TGV akan upload item-item baru yang ada  dan hangat di pasaran. :) free-free kan lah diri untuk memilih mana-mana item yang berkenan di hati.

  PLAK FOR FRIEND (1st design)
RM12.00
kod item : TGV04
sesuai untuk hadiah sempena besday/ulang tahun. kalau dah gaduh and nak baik2 pun sesuai jugak :)  

PLAK FOR FRIEND (2nd design) 
RM12.00
kod item : TGV05
 PLAK FOR FRIEND (both design) 
RM12.00 each tapi if beli dua2, TGV akan bagi special price RM22 for both :)
dan postage price is RM7 for both (not each hokeyyy) ^_^
kod item : TGV06
PLAK FOR MOM
RM12.00
kod item : TGV07
HOT ITEM
oke, yang ini sangat special because it is for the special person in the world :)
sangat2 sesuai untuk hari ibu yang akan datang. :) 


harga boleh dirunding jika pembelian adalah melebihi satu item. contact hanya melalui emel.
kalau anda berminat sila emel kan 

nama:
alamat:
kod item:
kuantiti:
attachkan gambar salinan resit / slip bank sebagai tanda pembayaran ke

thegiftvilla@gmail.com

harga item adalah tidak termasuk postage.
postage = RM7 (semenanjung)
                   RM10 (Sabah & Sarawak) 

sila bank in kan ke akaun
MAYBANK 
MUHAMMAD FIRDAUS BIN SARI
162263343683


setiap emel akan direspon dalam masa 48 jam dan pos / penghantaran akan dilakukan pada 3 hari bekerja selepas emel direspon. :)
sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)