Pages

Sunday, 8 April 2012

New Hot Items 6 (COTTON VILLA) cont..

salam and hello :)

oke..disebabkan tenet buat hal semalam, sy x dapat nak upload koleksi COTTON VILLA sepenuhnya. so, hr ni saya upload semula koleksi yang ada sambungan dari entry yang ini New Hot Items 6


Sehijau Selasih (TGV43)
Length :2m+2m
Colour :Bunga2 halus di atas latar putih. dipadankan dengan polka dot hijau.

tampil sungguh ayu dengan persalinan baju kurung dari corak ini.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Seri Dewi Senja (TGV44)
Length :4m
Colour :Bunga merah menjalar dengan latar gelap.

jadikan ia kurung pahang dan sulam dengan sedikit manik untuk seri.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.




Spider Web (TGV45)
Length :4m
Colour :corak seperti sarang labah2 di atas latar gelap.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.




Sweet Sour (TGV46)
Length :2m+2m
Colour :Bunga2 ceria dipadankan dengan polka dot pink.

sesuai untuk remaja

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

as usual..kalau berminat sila hubungi:

nor  : 013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)

New Hot Items 6 COTTON VILLA


salam dan hello readers :)

Alhamdulillah atas sambutan yang menggalakkan untuk item cotton villa y lepas. oleh sebab itu, kita ada new stok untuk korang semua layaannn...hehe. oke, kami mntk maaf sangat2 untuk siapa2 y order tp stok dh habis tu. :(

kitorang akan cuba penuhi permintaan korang dengan sebaik mungkin. tp kalau dr supplier pun dh habis stok mmg kita mntk maaf sgt2.

so, ini stok baru y kita ada. :)


Bunga Batik (TGV30)
Length :4m
Colour :corak abstrak batik dengan latar warna biru.

sangat elegan untuk ke pejabat

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Bunga Bertangkai (TGV31)
Length :4m
Colour :corakbunga matahari pink kecil dengan latar warna putih.

menampakkan si pemakai lebih comel dan ayu.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Bunga Liar di Taman (TGV32)
Length :4m
Colour :bunga2 kecil menjalar dengan latar warna putih

jadikan baju kurung dengan sedikit jahitan manik untuk menaikkan seri

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Bunga Pelangi (TGV33)
Length :4m
Colour :taburan bunga-bunga kecil dengan kaki jalur di bawah kain.

sangat sesuai untuk kanak2 dan remaja

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Grey Scale (TGV35)
Length :4m
Colour :corak tompokan warna ungu hitam dan kelabu di atas latar putih

tampil berbeza dengan corak yang lebih moden berbanding polka dot

cantikkan dengan gabungan tudung plain

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Jalur Pelangi (TGV36)
Length :4m
Colour :gabungan beberapa warna sebagai latar dan dihiasi dengan polka dot perak.

tampil berani dengan gaya pelbagai warna.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Kilauan Jambangan (TGV37)
Japanese Cotton. 
Length :4m
Colour :jambangan bunga dengan golden line yang menyerlahkan kelainan.

tampil berbeza dengan kain ala2 fabrik kimono dengan kilauan emas di corak2 tertentu. 

Price : RM120 
Returning Customer : RM110
Harga berlainan kerana ia bukan English Cotton ye.
Price include postage fee.





Kilauan Kekwa (TGV38)
Japanese Cotton
Length :4m
Colour :bunga kekwa yang mekar dihiasi dengan jalur emas menampakkan sisi elegan.

jalur emas/kilat yang menghiasi kelopak bunga menampilkan si pemakai lebih yakin dan elegan.

Price : RM120
Returning Customer : RM110
Harga berlainan kerana material bukan jenis English Cotton ttp Japanese Cotton.
Price include postage fee.



Kilauan Mekar (TGV39)
Japanese Cotton
Length :4m
Colour :Bunga yang mekar diatas latar biru gelap. dihiasi dengan golden line di kelopak bunga.

tampil lebih classy dengan kilauan golden.

Price : RM120
Returning Customer : RM110
Harga adalah berbeza kerana material kain adalah jenis Japanese Cotton.
Price include postage fee.




Mickey Stripe (TGV40)
Length :2m+2m
Colour :cetakan mickey di atas latar putih dengan kain jalur warna-warni

jadikan kurung moden untuk tampak lebih comel.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Floral Pink (TGV41)
Length :4m
Colour :cetakan bunga yang serupa di atas latar pink terang

tampak tradisional jika dijadikan baju kurung

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.




Seri Dewi Malam (TGV42)
Length :4m
Colour :Bunga menjalar di atas latar biru gelap

Jadi kan kurung pahang dan dipadankan dengan manik biru.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



kalau anda berminat sila hubungi :
nor  : 013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)



Friday, 6 April 2012

New Hot Items 5 (COTTON VILLA)

salam and hello. :)

Dalam post yang lepas, sy ada post tentang item baru iaitu cotton...Alhamdulillah..sambutan yang sangat2 di luar jangkaan. kami menerima lebih banyak tempahan untuk produk kain cotton kami. 

di sini kami ada second collection pula. sy mintak maaf sebab lambat update di blog ni. Tp kami akan sentiasa update perkembngan di facebook kami. semua koleksi yang terbaru akan diupload didalam facebook ini.

ini merupakan koleksi kedua COTTON VILLA. ia datang dengan warna2 yang lebih menarik dan ceria. :)

Mawar Polka (TGV 20)
Length :2m + 2m
Colour :jalur pink halus yang dihiasi dengan bunga kecil, dipadankan dengan polka dot berlatar pink

Turn this into a simple baju kurung to become more sweet. 

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Mekar Sejambak (TGV 21)
Length :2m + 2m
Colour :bunga pink diatas latar putih dipadankan dengan kain kotak2.


Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


leopard (TGV 22)
Length :4m
Colour :corak absrak denag warna biru. (available color green and grey)

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Aladdin (TGV 23)
Length :4m
Colour :corak abstrak dengan latar hitam. (available color brick color)

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



Ceria Jingga (TGV 24)
Length :2m + 2m
Colour :bunga-bunga jingga berlatarkan krim color dipadankan dengan kain kotak.

akan menampakkan si pemakai ceria dan lebih muda

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


Amoeba (TGV 25)
Length :2m + 2m
Colour :bunga-bunga ceria dengan warna-warna yang menyerlah.

akan menampakkan si pemakai ceria dan lebih muda

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT : BUT CAN REPEAT ORDER
Mawar Selasih (TGV 26)
Length :2m + 2m
Colour :bunga-bunga menarik di atas latar krim dipadankan dengan kain pink polka terang.

sesuai untuk dibuat kurung moden.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT : BUT CAN REPEAT ORDER
Virus berangkai (TGV 27)
Length :2m + 2m
Colour :gabungan warna purple terang dan krim

sesuai untuk dibuat kurung yang akan menampakkan kulit pemakai lebih cerah.

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT 
Mawar di Taman (TGV 28)
Length :4m
Colour :sentuhan moden dengan jambak bunga di atas kain belang.

menampakkan badan pemakai lebih lampai

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT : BUT CAN REPEAT ORDER
Polka Dot Berkaki (TGV 29)
Length :4m
Colour :sentuhan klasik ke atas corak evergreen polka dot dengan meletakkan kaki di bawah kain..

menampakkan pemakai sangat comel. 

Price : RM90 
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


kalau anda berminat sila hubungi :
nor  : 013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)

Tuesday, 3 April 2012

New Hot Items 4 (COTTON VILLA)

salam and hello. :)

i dah lama jugak x update blog ni.hari ni i update untuk our new hot item. kain pasang jenis cotton yang kami ada. :) memang sangat2 mendapat sambutan.

English Cotton kan sekarang memang tengah trendy. dengan warna-warnanya yang ceria and corak-corak nya yang sangat menarik..bila pakai pun rasa sejuk je kan? sekali pakai, rasa xnak tukar kain lain. sangat-sangat selesa. :) Memang ramai yang suka pakai baju dari kain cotton ni sebab sesuai untuk semua event. nampak sweet sangat. lagi2 bila pakai yang corak polka dot.sebenarnya, bukan kita yang dewasa ni je yang sesuai pakai coton. i tengok, ada jugak yang buat dress untuk kanak2. cute je..:) mcm ni dress dia.

 
thanks manjakuhappy.com. i google, :)



oke, itu untuk kalau yang beli baju dress kanak2 lah..boleh lah ke blog ini..
tapi sekarang, i nak promote untuk kain cotton yang kami ada.

SOLD OUT

1. Snow Autumn (TGV 09)
Length :2m + 2m
Colour : Floral prints on brick base/nice brown shade fabric paired with cream polka on brick base/nice brown shade

Turn this into a simple baju kurung. Bead it with pendant crumble design @ neckline, and bracelet design @ sleeves.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



2. Code : Illusion (TGV10)
Length : 4m
Colour : Checkered prints in warm based colour on a pearl white fabric

Look effortlessly chic in this print.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee

SOLD OUT
3. Code : Sakura (TGV11)
Length :4m
Colour : Floral prints on white fabric

classic print for kurung!

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


4. Code : 3 Dimension (TGV12)
Length :4m
Colour : Modern prints in brick base colour

Turn this into a simple baju kurung. Bead it with pendant crumble design @ neckline, and bracelet design @ sleeves.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


5. Code : Bulat Kecil (TGV13)
Length :4m
Colour : Cream polka on mauve shade

Polka is the new ever green. Supernice for simple baju kurung, beaded on sleeve.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


SOLD OUT
6. Code : Mercury (TGV14)
Length :4m
Colour : the bulat-bulat prints is in the shade of khakis and blue on black fabric

Great for office wear.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.


7. Code : Kembang Setaman (TGV15)
Length :2m + 2m
Colour : Floral prints on black fabric paired with black mini polka on almost yellow fabric

Sweet for kurung.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.
 


8. Code : Floral (TGV16)
Length :4m
Colour : Almost silver roses on dark grey prints.

simple baju kurung for kenduri.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price einclude postage fee.


SOLD OUT
9. Code : Pink Polka (TGV17)
Length : 2m + 2m
Colour : Bigger polka in cream on mauve paired with smaller polka in mauve on cream

Polka Dots ni macam English Roses. Tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas. Evergreen design yang diberi suntikan (cheewah) baru dengan menggunakan positif negatif design in different size.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.

SOLD OUT

10. Code : Rolling (TGV18)
Length : 4m
Colour : Khakis based with black modern prints

Infuse modern touch in traditional wear.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price include postage fee.



11. Code : Spring (TGV19)
Length :4m
Colour : Abstract floral print in nice warm shade on cream/almost khakis background

Looks so elegant.

Price : RM90
Returning Customer : RM85
Price exclude postage fee



kalau anda berminat sila hubungi :
nor :013 6686498
diba : 014 3291525

sebarang pertanyaan anda boleh emelkan ke thegiftvilla@gmail.com
terima kasih :)